LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

tirsdag 20. mars 2012

noen tips fra fædrelandsvennen

fant noen tips til hvordan beholde iveren ang livstils endring.

1) Alt må starte i hodet

Du må finne en god grunn til å fortsette. Det kan være helsegevinsten i seg selv, økt velvære, at du skal delta på en eller annen begivenhet, for eksempel Sommerskogsløpet eller Terrengkarusellen, eller at du skal komme i form til å nå en fjelltopp. Dessuten må du ha bestemt deg på forhånd slik at du ikke begynner å diskutere med deg selv foran hver treningstur.

2) Lag en realistisk målsetting

Det er mye bedre enn at drømmescenariet ditt bryter sammen. Det er mye lettere å holde en skute gående enn å starte opp på nytt. Det betyr at det er mye bedre å trene to ganger i uken fast, hvis det er hva du får til, enn å trene fem ganger en uke og ingen uken etter.

3) Bind deg opp til avtaler med andre.

Det gjør det lettere å komme ut. Kanskje det er lurt å sette av faste dager? Eller hjelper det deg dersom du kan trene til og fra jobb? Eller kanskje du kan få med deg familien slik at aktiviteter dere gjør sammen blir en del av treningen din. Husk at det ikke er mye som skal til før det bedrer kondisjonen din.

4) Finn en aktivitet du liker

Gjør mer av det du liker best, og hvis du er glad i variasjon, er det ingenting i veien for at du veksler mellom løping, sykling, rulleski, turorientering, padling og roing.

5) Det finnes ikke unnskyldninger

Ski tar mye tid, og kan være litt utfordrende å komme seg ut på. Men nå som det er lysere i været, og skogen er tørr og fin, finnes det ikke unnskyldninger for å ikke komme seg ut. Dessuten er det utrolig mye flott terreng som innbyr til trening.

6) Alt må skje gradvis

Hvis du vil begynne på livsstilsendringen nå, må du begynne ytterst forsiktig, og er du allerede i gang, må du likevel huske på at alt må skje gradvis. Trening trenger ikke være ubehagelig og vondt, rolig trening i pratetempo øker sjansen for at du har lyst til å komme deg ut igjen. Feilen mange gjør er at de begynner å trene for hardt for tidlig.

7) Ikke la deg forvirre

Det finnes utrolige mange kurer som gir seg ut for å være suksessoppskriften. Noen mener rolig trening er oppskriften, andre mener du må ha intervall. Det viktigste er at du finner en vei du har tro på, og at du slår deg til ro med den.

8) Spis sunt og regelmessig

Sunn mat gir deg mer energi. Spis mer av det sunnet fettet du finner i fisk, avocado, nøtter, oliven og planteolje som raps og oliven. Dessuten minst tre grønnsaker om dagen. Spar godteriet til helgene.

9) Husk styrketrening

Minst én i uken. Ta det gjerne etter en kondisjonsøkt. Øvelser du kan gjøre hjemme på stuegolvet er mer enn gode nok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar