bakte jo et brød for en tid tilbake, det var knall tungt å mega grovt, kun hele korn å det ble et par dager ok, men så bare vokste det i munnen min å var ikke no godt lenger.
så idag har jeg prøvd ut noe nytt. fant oppskrift på lavkarbo.no på et lysere brød, med 30 karb totalt. så vist jeg får kuttet 15 skiver ut av brødet vil vær skive i 2 carbs, å det er jo ikke galt da:D
oppskriften på nannas lyse søndagsbrød:
4 egg
1.5-2 dl rømme
50g mandelmel
150 g solsikkekjerner(finmalte)
20 g kli
1 stor ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts sukrin
3-4 ss olje lr smeltet smør.
Rør sammen og hell i form. Stek på 160g varmluft i 1t 15 min.
Avkjøl før du skjærer i det.
Dette gir ett brød med ca 30 karb
jeg hadde ikke mandel mel, så byttet det ut med soyamel, og litt av bakemiksen fra ketolyse.
tingene jeg brukte
soslikke kjerner ca 150 gr
de knuses med en mikser til de blir små korn
så tar man 4 egg
og 1,5 - 2 dl seterrømme
måler opp mel og korn osv
tilsetter alt av kornene og melet
pisker alt sammen
tar det over i en brødform med bakepapir
steker det i 1 time og 15 min på 160 grader med varmluft
så blir det slik, det kjennes luftigere og lettere ut, blir spennende å smake på det
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar