skal prøve meg på en gryte idag som jeg har hatt lyst på over en stund. men tar litt tid å lage, så da skal jeg lage den idag. kommer muligens bilder seinere.
men her er oppskriften:
Chili Texas style tar en del tid, så her må man planlegge litt.
Dette er en ganske stor porsjon:
1 kg kjøttdeig av storfe
Smør til steking
2 bokser hakka tomater (400 gram pr boks)
2 ss tomatpuré
2 medium gul løk
2-3 fedd hvitløk
5 dl vann
1 terning oksebuljong
1/2 ts chilipulver (eller mer, mitt er kruttsterkt)
2 ts malt spisskummen
1 ts kanel
1 ss provencekrydder (eventuelt diverse italienske krydder, som timian, merian, basilkum, oregano etc)
Salt og pepper etter smak
Stek opp kjøttdeig, skru ned varmen og tilsett tomatpureen, hakk løk og stek sammen med kjøttdeigen til den er blank, krøst hvitløk over.
Kok opp vann, og rør ut buljongen. Hell vann og kjøttdeig i en stor kasserolle sammen med de hakkede tomatene og kok opp.
Skru ned varmen til den er under kokepunktet, og la den stå og trekke i to timer, rør litt i gryta med jevne mellomrom.
Tilsett alt krydderet bortsett fra salt, og la trekke en time til. Smak til med salt.
Om nom nom! Nesten enda bedre dagen etter!
For de som er litt mindre snaue på karbene er det sikkert også godt med hvite eller brune bønner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar